Dé creatieve community voor jongeren

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5,0 op Google
Binnen 3 werkdagen verzonden

Dé creatieve community voor jongeren
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5,0 op Google

In de Haakspotlight: Karin van Gek op Haken

Karin Roosendaal is gek op haken. Vier jaar geleden besloot ze daarom van haar passie haar werk te maken. Wat begon als kleine community, groeide al snel uit tot een gezellige haakfamilie met o.a. 14 vaste ontwerpers en duizenden enthousiaste haaksters en hakers!

Samen met oma

“Ik haak al sinds mijn kindertijd. Mijn oma handwerkte veel en samen met haar maakte ik verschillende dingen, van haken tot borduren. Op een gegeven moment had ik een boekje met dierenknuffels en die probeerde ik dan na te haken. Dat boekje kwam ik laatst weer tegen op Marktplaats. Die heb ik natuurlijk meteen gekocht.”

Experimenteren

“Het leukst aan haken vind ik de ontspanning, de creativiteit en het experimenteren met kleuren. Het voelen van heerlijk zachte garens, om iets te creëren waar je een ander blij mee maakt. Het trots zijn op iets dat je zelf hebt gehaakt. Bovendien ontmoet ik vele leuke mensen door het haken. Dat maakt het voor mij ook extra leuk!”

Favoriete haakspot

“Ik heb een vast plekje op de bank waar ik graag haak. Mijn tas met WIP’s staat standaard naast de bank. Dan kan ik het meteen oppakken en weer lekker verder haken. Ook op kantoor staat een heerlijk stoel waarin ik graag haak, alleen komt dat er niet vaak van. Meestal ben ik dan druk met mailtjes beantwoorden van leden, een haakboek opmaken of nieuwe plannen bedenken voor Gek op Haken.”

“Ik haak veel verschillende dingen, maar het liefst haak ik dekens, kleding en sjaals. Ik hou van grote projecten waarbij ik weinig hoef na te denken en echt even mijn gedachten kan verzetten. Mijn favoriete project op dit moment is een topje voor de zomer.”

Inspiratiebronnen

“Alle ontwerpers in mijn team maken de mooiste dingen. Daarbuiten ben ik groot fan van Martine up North, een ontwerper uit Zweden. Hij ontwerpt voornamelijk woonaccessoires met allemaal geografische patronen. Echt prachtig!”

Zelf ontworpen

“Zelf ben ik geen ontwerper, maar heb ik wel genoeg haakervaring om een simpel patroon te maken. Zo is het Bobbiny Korrelkussen een gratis patroon van mij dat nog steeds heel veel gedownload wordt op de website.

“Een recent ontwerp is de Malaga tas. Deze ontwierp ik voor de Haakcursus voor beginners, die we sinds kort aanbieden. In de cursus leer je haken en heb je aan het eind een leuke tas gehaakt. Het patroon is uiteraard ook voor onze leden beschikbaar.”

Haakfrustratie

“Zo nu en dan waag ik me aan amigurumi, omdat ze zo ontzettend schattig zijn. Maar het in elkaar zetten wordt denk ik nooit een hobby van me. Het is zo’n gepriegel!

Een tijdje geleden begon ik met het haken van plantjes. Het eerste plantje is echt superleuk geworden en nu haak ik de tweede. Mijn zoon dacht alleen dat hij de aarde die ik had gehaakt, wel even als stressbal kon gebruiken. Hij kneep de aarde helemaal fijn, waardoor de groene oase erin verpulverde. Ik kan dus weer opnieuw beginnen met het open maken en vullen. Aaah!”

WIP’s (Work In Progress)

“Tot een jaar terug werkte ik vaak maar aan twee projecten tegelijk. Een project om tijdens een serie of podcast gedachteloos te haken en een project ernaast waar ik wel mijn aandacht bij moest houden. 

De afgelopen tijd is het een beetje ontspoord. Er kwamen te veel leuke projecten op mijn pad en nu liggen er zeker vijf halve projecten. Mijn voornemen is daarom om niks nieuws meer te beginnen voordat er iets af is. Of dat echt lukt is nog wel de vraag…”

Volgende project

“Mijn volgende project wordt de Twinset Top, die onderdeel is van een set met een topje en een vest. Deze ga ik haken met Comfy van Durable, een heerlijk zacht garen. Het is een patroon van een van onze vaste ontwerpers Laura Pietersma en ik vind het ontwerp geweldig. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen!”

Trots

“Er zijn twee projecten waar ik heel trots op ben. De ene is de Rozeta deken. Van een CAL een aantal jaar geleden. Wat een uitdaging was dat! Het andere project is Kussen Fleur. Een ontwerp van Doringe Brökling, een van onze vaste ontwerpsters. Een geweldig patroon met veel verschillende steken en mooie kleurtjes.

Als je me vraagt waar ik het meest trots op ben bij Gek op Haken dan zijn het de ruim 2300 leden die elke dag weer met veel plezier aan het haken zijn. Vier jaar geleden begon ik en nu hebben we een prachtig team staan met ontwerpers, bloggers en ambassadeurs. En natuurlijk mijn man Timo en de dames die ons op dagelijkse basis helpen om van Gek op Haken de gezelligste haakclub van Nederland en België te maken. Dat maakt me elke dag blij en trots. “

Meer Gek op Haken zien/lezen/horen? 

Karin is met Gek op Haken dagelijks actief op Instagram. Haar website kun je hier bezoeken.

Deel deze post:

Meer inspiratie